Rijangst oefeningen starten met het thema: ‘overzicht geeft rust’

Controle willen hebben en de vrees om je controle te verliezen‘. Daar wordt je op zijn zachtst gezegd onrustig van! We gaan het ‘controleren’ positief inzetten! Als rijangstcoach heb ik inmiddels al jaren kennis en ervaring opgedaan, beknopt probeer ik mijn werkwijze hier samen te vatten. 

folder foto asw breed

Geen overzicht hebben maakt je onrustig/angstig maar ook omgedraaid, geen rust in je lijf en hoofd zorgt voor een verkrampt overzicht. Alle aandacht gaat naar binnen en met grote ongerustheid wordt er opgelet en (hyper)alert gereageerd!  Een reactie op angstgevoelens is met name verkramping. Spieren worden aangespannen en het heldere denken verkrampt mee. We gaan meestal als eerste aan de slag met de aandacht naar buiten brengen. Een positieve controle gaan we inzetten in ruil voor de negatieve controle. Op een negatieve manier controleren is namelijk: hyperalert zijn op mogelijk gevaar! Dit innerlijke gevecht levert meer angst op en dat is tevens een tweede belangrijk item: stoppen met vechten! Dit is een makkelijke zin om zomaar te plaatsen besef ik en toch staat het hier! Het gevecht met jezelf en het ‘schrap zetten’ omdat je verwacht dat je meer dan alert moet zijn is een soort oorlog met jezelf. Dit gevecht werkt averechts. In deze ‘oorlog’ is het onmogelijk te winnen. De vicieuze cirkel gaan we doorbreken! We gaan hiervoor onder andere de Hardop-denk methode toepassen. We gaan ook letten op ademhaling en zithouding.

Ervaren, loslaten en vertrouwen, dit traject ga ik graag met je aan!

Angst voelt als gevaar maar is het niet! Het alarm gaat af (zo voelt paniek) maar het is vals alarm!

Brug en tunnel-angst trainingen in het buitenland.

20190815_144308[9148]

Prachtige bouwwerken waar je de zenuwen van kan krijgen: bruggen en enorme lange tunnels door of naar vakantieland. Graag wil ik in deze omgeving gaan coachen. Ervaren, oefenen en (weer) vertrouwen krijgen, dat zou toch mooi zijn! Samen een knop omzetten en vanuit een positieve controle aandachtig zijn. Samen letterlijk en figuurlijk grenzen verleggen. Samen op weg en vrijheid ervaren. Wil je met mij in actie komen?

Een cursus week of lang weekend? Vanuit Nederland samen vertrekken of mogelijk opgehaald worden op vliegveld Salzburg of Klagenfurt? Met partner zelf met de auto komen rijden? Alles zou mogelijk moeten zijn..

Wie durft het met mij daarover te hebben

Advertentie