Rijangst trainingen

foto advertentie nicole close up

Als gecertificeerd rijangstcoach, aangesloten bij de beroepsvereniging http://www.rijangstlabel.nl weet ik dat er nog veel onwetendheid over rijangst is. Het hebben van rijangst heeft vaak niets te maken met gebrek aan ervaring. Paniek ervaren op de weg is een heftige angst om controle te verliezen. Deze angst kan gericht zijn op het verliezen van controle over  eigen functioneren. Lichamelijke symptomen lijken dan te waarschuwen. Schrikken en bang zijn ”het kwijt te raken” is het meest gehoord. Ook “het gevoel niet weg te kunnen” is een heel bekende reactie.

Ik zie veel overeenkomsten bij mensen die hier (ernstige) hinder van hebben. Ik benoem graag wat overeenkomsten omdat ik merk dat er soms een taboe op rust. De volgende eigenschappen zijn beslist niet om je voor te schamen.

Misschien herken je iets van deze eigenschappen:

Heel graag overzicht willen omdat je graag de regie in handen hebt.

-Je bent ondernemend en ambitieus. In werk en/of privé. 

-Gevoelig voor o.a. veranderingen/stemmingen sfeer en emoties 

De begeleiding bestaat uit diverse praktijkoefeningen. Na een intake gaan we vlot aan de gang en hebben we een plan van aanpak. 

folder foto asw breed
Het omzetten van negatieve controle naar positieve controle is o.a. een oefening waar ik mee werk.

Brug en tunnel-angst trainingen in het buitenland.

Prachtige bouwwerken waar je de zenuwen van kan krijgen: bruggen en enorme lange tunnels door of naar vakantieland. Graag wil ik in deze omgeving gaan coachen. Ervaren, oefenen en (weer) vertrouwen krijgen, dat zou toch mooi zijn! Samen een knop omzetten en vanuit een positieve controle aandachtig zijn. Samen letterlijk en figuurlijk grenzen verleggen. Samen op weg en vrijheid ervaren. Wil je met mij in actie komen?

Een cursus week of lang weekend? Vanuit Nederland samen vertrekken of mogelijk opgehaald worden op vliegveld Salzburg of Klagenfurt? Met partner zelf met de auto komen rijden? Alles zou mogelijk moeten zijn..

Wie durft het met mij daarover te hebben?

20190815_144308[9148]