Bruggen en tunnels in het buitenland

 

 

 

20190815_144308[9148]Precies een jaar geleden werd ik gevraagd om bij RTL editieNL te reageren naar aanleiding van de brugramp in Genua. Hoe ik de invloed inschatte van deze ramp op mensen met een angst om over bruggen te rijden. Brugangst is niet veel anders dan andere vormen van rijangst. De vrees om angstig te worden en geen controle te hebben speelt daarbij een grote rol (en dus niet zozeer de bezorgdheid dat de brug instort). Ik kom net terug van vakantie en we moesten door diverse tunnels (van enkele kilometers lang) en over vele hoge en lange bruggen naar en van onze bestemming in Kroatië. Prachtige bouwwerken die voor vele onder ons voor de zenuwen zorgen!
Ik dacht met regelmaat hoe mooi het zou zijn om mensen hier in deze omgeving te kunnen coachen. Zoveel herhaling mogelijk, zoveel gelegenheden om te oefenen en (weer) vertrouwen te laten groeien. Samen een knop omzetten en vanuit een positieve controle aandachtig zijn. Samen letterlijk en figuurlijk grenzen verleggen. Samen op weg en vrijheid ervaren.
Ik heb me voorgenomen hier werk van te gaan maken zodat we volgend jaar in actie kunnen komen! Een cursus week of lang weekend!? Vanuit Nederland vertrekken of mogelijk opgehaald worden op vliegveld Salzburg of Klagenfurt!?. Of met partner en auto zelf komen rijden!? alles zou mogelijk moeten zijn!
Uiteraard ben ik erg benieuwd of er animo voor is en start ik hier alvast een klein onderzoekje..
Delen zou ik erg waarderen!
http://www.geenangst-paniek.com
groetjes Nicole

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s