Stoppen met rijangst!

Het is wel vaker dat tijdens de rijangstbegeleiding het boek van Allen Carr,: ‘’Stoppen Met Roken”, ter sprake komt. Zo ook afgelopen week. Het gesprek gaat dan een richting op die mij herinnert aan mijn inspirator (best bijzonder besef ik nu, maar wel waar) Allen Carr. (Ik moet hem nog eens bedanken!)
Hij heeft mij, een jaar of 9 geleden, ook van het roken af gekregen maar wat ik vooral nu zo mooi vind is de wijze waarop.
Ik gebruik het vaak door bijvoorbeeld alleen al tegen mijn cliënten te zeggen dat ik in principe niets nieuws vertel. Hier en daar een eyeopener maar met name gaat het om bewustwording, openstaan, zelfreflectie en veel herhalen. Dit alles begeleiden, dat zijn zo ongeveer mijn coach-taken!
In het boek van meneer Carr is het niet veel anders. Met dan uiteindelijk wel een verschil. Dat zit in het toepassen. In de praktijk, in de auto op de weg krijg je te maken met diverse vaardigheden en ben je, zoals ik vaak hoor, afhankelijk van anderen. Dat is weer een ander onderwerp, daar heb ik het ook graag over maar nu dit.
Zoals gezegd, het boek kwam weer ter sprake; Een interessant gegeven dat je iets waarvan je weet dat het niet goed is (roken), of prettig (rijangst), je toch bang bent om dat los te laten. Het is vertrouwd geworden en onbewust ben je er een beetje aan gehecht geraakt. Dat klinkt vreemd en misschien in eerste instantie zelfs als onzin maar ga jezelf eens eerlijk na… welke leegte hou je over als je in een situatie, waar je altijd spanning ervaart, nu eens niets ervaart!? “Wat geef ik op?” denk je dan meestal onbewust.
“De verrukkelijke waarheid is dat er niets is om op te geven”, ik citeer een mooie zin.
Je wint alleen maar, aan moed en (zelf)vertrouwen.
Wat neem je mee de weg op:
Vertrouwen op je rust….je ‘’thuis”
Vertrouwen op je zintuigen…. Kijken, horen en (aan)voelen
Vertrouwen op je emotie…. Angst is geen gevaar
Vertrouwen op je vaardigheden…. Toets deze als je twijfelt.

Stop met rijangst!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s