Intimideren

Hoe belangrijk vind je jezelf?
Een mooi onderwerp, ik zie hier regelmatig een worsteling. Bang om hinderlijk te worden gevonden is een uiting van perfectionisme. Je wilt het goed doen, ook in het verkeer. Kenmerkend bij rijangst is de vrees om controle te verliezen. Alles wordt in de strijd gegooid om overeind te blijven. (het gevecht waar ik het in blog 4 ook over had).
Ernstig bezorgd om tekort te schieten is een gevolg. Als er angst ontstaat lijkt het of de hele wereld ‘normaal’ is en alleen jij lijkt hier last van te hebben! “Ik vind mezelf een sukkel, die anderen rijden toch ook gewoon met het verkeer mee”; Een opmerking die ik laatst nog hoorde.
Je wilt niet lastig worden gevonden en maakt plaats. Maar waarom zou iedereen met jou bezig zijn? Een gevalletje van jezelf te belangrijk maken misschien..(!?)

Daar in tegen:
Als je gaat inhalen op een weg waar je 130 mag en je gaat niet harder dan 100, dan kan het zijn dat de auto die achter je nadert, dit niet fijn vindt. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken en te wachten tot het gat groot genoeg is. Zo houden we een betere doorstroming.
Maar.. bij voorkeur, waar het kan, naar de maximum snelheid!

Als je met de max. snelheid meegaat en een auto achter je, wil nog sneller, dan kan je in ieder geval al tegen jezelf zeggen dat je niet tekort schiet. De ander wil alleen nog sneller, het is zijn of haar keuze (en overtreding). Laat het ook bij de ander en ga wanneer er ruimte is weer terug naar rechts. Maar niet tussen twee vrachtwagens willen verdwijnen.. want dat wil je helemaal niet!

Waarom zou je de ander belangrijker maken dan jezelf? Laat je niet intimideren!
Maak jezelf dus niet kleiner door anderen belangrijker te vinden, of juist groter door te denken dat iedereen zich afvraagt waar jij mee bezig bent!
Lekker belangrijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s