Blog Thema’s

Er is inmiddels zoveel ervaring en kennis om te delen dat het mij misschien om die reden niet lukte om het te gaan delen!
Soms moet je maar van start gaan. Zoals nu. Ik ga werken met thema’s, lekker overzichtelijk. Diverse thema’s keren regelmatig terug in de wereld van de rijangst.
Het coachen van mensen met rijangst is, populair gezegd, ‘mijn ding’
Ik wil met deze blogs hulp bieden met tips, en praktijkvoorbeelden. Het voelt vaak eenzaam en niet begrepen als je een angst hebt ontwikkeld. Ik coach mensen met hun rijangst die vaak al jaren een rijbewijs hebben en technisch gesproken ook prima kunnen auto rijden.
Vaak horen ze dan ook uit de omgeving (als ze het al vertellen) ”hoezo durf je niet de snelweg op, je kan toch prima rijden?!”Op de snelweg ontstaat namelijk vaak de grootste angst. Vergelijk deze angst maar eens met bijvoorbeeld claustrofobie, het gevoel niet weg te kunnen levert dan onrust, stress en angst. Soms ligt deze vorm van angst er aan ten grondslag. Maar ook:
De angst om controle te verliezen, je ziet jezelf bijvoorbeeld de vangrail in rijden in je doem-scenario. Het hebben van een enorm verantwoordelijkheidsgevoel kan je ook erg in de weg zitten, alsof je hele wereld moet regisseren. En wat dacht je van perfectionisme? Bang zijn om als hinderlijk te worden gezien. Of ”gewoon” aanleg voor angstgevoeligheid.
Hyper alert zijn op je eigen lichaam (ik ga flauw vallen of erger nog, dood!) en daarmee het vertrouwen (tijdelijk) verloren.
En zo geef ik al wat thema’s aan die voorbij gaan komen. Praktijkvoorbeelden zonder namen te noemen, met hooguit een verzonnen naam. Voorbeelden waar velen zich in zullen herkennen.
Er zijn zeker 1 miljoen mensen met een mate van rijangst. Ook voor partners leesvoer, want die snappen het niet altijd. Korte stukjes uit eigen werk!

 

Advertentie

Een gedachte over “Blog Thema’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s